Laserontharen

Een gladde huid zonder ongewenste haren en scheerirritaties

De behandeling

Ongewenste haargroei kan bij iedereen voorkomen. Ben je hier niet blij mee? Met onze laser verwijderen we de haren met pigment. Voor lichte haartjes (zonder pigment) werkt elektrische epilatie beter.

Hoe werkt het ontharen met een laser?
De Diode Lightsheer laser is de ideale oplossing voor ongewenste haargroei. De lichtbundel van deze laser werkt heel precies en vindt je haartjes met pigment. Het pigment neemt dit laserlicht op. De warmte die hierdoor ontstaat maakt de haarzakjes kapot. Zo groeien op er die plekken geen nieuwe haartjes meer. 

Zo voelt de Diode Lightsheer laser
Stukje voor stukje behandelen we nauwkeurig je huid. De flitsen (pulsen) tijdens het laseren voelen als warme prikjes op je huid. Dit houdt in dat je haartjes op dat moment het laserlicht opnemen. Hoe meer haar met pigment, hoe meer prikjes je voelt. De gekoelde kop van de laser zorgt ervoor dat je zo min mogelijk voelt.

Bij grote oppervlakten, zoals je rug of benen, werkt de laser anders. Hij zuigt je huid dan soort van vacuüm en geeft daarbij gelijk een puls. Op deze manier wordt je gevoel voor de gek gehouden en is de behandeling veel minder pijnlijk. 

Advies voor thuis

Scheer haren in het te behandelen gebied 1 dag voor de behandeling. Als de haren te lang zijn, scheren wij het verder helemaal glad. Ga je voor harsen of epileren? Doe dit minimaal 5 dagen voor de behandeling, anders is je huid te gevoelig.

Wil je het beste resultaat? Stel je huid de laatste 4 weken voor de behandeling niet bloot aan de zon, zonnebank of een zelfbruiner. 

Ook na de behandeling is je huid extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Bescherm je met SPF 30 of hoger en ga voorzichtig met je huid om. Gebruik goede huidverzorgingsproducten. We helpen je graag hierbij.

Resultaat

Gelijk na de behandeling zie nog geen resultaat. Meestal duurt het 1 tot enkele weken tot de haartjes uit het haarzakje komen. Na die tijd voelt je huid lekker glad aan en zie je weinig tot geen haartjes op de behandelde plek.

Haar groeit in fases, je hebt gemiddeld 5 tot 7 behandelingen nodig voor en mooi resultaat. Vaak beginnen na een paar dagen alweer andere haren te groeien. Deze worden bij de volgende behandeling gelaserd. Dit proces gaat door tot alle haren behandeld zijn. Tussendoor merk je al wel dat er steeds minder haren zijn en dat de haren die nog wel groeien dunner zijn.

Er zit ongeveer 6 tot 8 weken tussen de behandelingen, dit hangt ervan af waar het haar groeit.