Lasertherapie roodheden

Geen storende bloedvaatjes of rode huid meer

De behandeling

Heb je last van rode huidverkleuringen? Denk aan couperose (haarvaatjes), kersenwratjes (rode bultjes) en rosacea (een rode en soms onregelmatige huid). Veel mensen vinden de verkleuringen storend. Jij ook? Dan hebben we goed nieuws. De meeste rode huidverkleuringen zijn te behandelen met lasertherapie.

Zo werkt lasertherapie bij roodheden
Bij het laseren van bijvoorbeeld een haarvaatje wordt de laserstraal opgenomen door je bloed. Hierdoor ontstaat warmte in het bloedvaatje, en trekt deze samen. Je bloed kan vervolgens niet meer door het vaatje stromen en zoekt een andere weg. Je lichaam ruimt zelf het gesloten vaatje op. De laserstraal is zo dun dat we zelfs de lastigste plekken heel precies kunnen behandelen. 

Tijdens de behandeling schieten de vaatjes vaak direct weg. Of ze kleuren donkerpaars of bruin en verdwijnen later alsnog. We behandelen zoveel mogelijk vaatjes. Door het laseren wordt je huid steeds roder. Op het moment dat niet alle vaatjes meer goed zichtbaar zijn, is de behandeling klaar. 

Na de behandeling
Je huid wordt flink rood van de behandeling. Help mee aan het herstelproces en ga de eerste 24 uur niet sporten of naar de sauna. Bij warm douchen kan je huid wat gevoelig zijn en weer rood kleuren. Is een flink stuk van je huid aangepakt, dan kan deze opzwellen. Koel gerust met een coldpack. 

Advies voor thuis

Wil je graag het beste resultaat? Vermijd dan vanaf 4 weken voor de behandeling de zon, zonnebank of zelfbruiner. En bescherm je huid met minimaal SPF 30. Skip een pittige sportsessie of saunasessie net voor de behandeling. Een tijdelijk rode huid kan de behandeling benadelen. Het is dus ook niet handig om make-up te dragen, want bij het weghalen wordt je huid rood.

Je huid is tot 4 weken na de behandeling extra gevoelig voor zonlicht. Bescherm je huid daarom goed tegen de zon en gebruik minimaal SPF 30. Nieuwe roodheden zoveel mogelijk voorkomen? Beperk alcoholgebruik, roken en saunabezoekjes tot een minimum of mijd het. En blijf je huid goed beschermen tegen de zon. 

Resultaten

Meestal zijn 1 tot 3 behandelingen genoeg. Dit is wel afhankelijk van de omvang van de roodheid. En je bepaalt natuurlijk zelf wanneer je tevreden bent met het resultaat. Dit kan dus ook al na 1 behandeling zijn.

Een vervolgbehandeling plannen we vanaf 4 weken na de behandeling. Je lichaam heeft tijd nodig om de dichte vaatjes op te ruimen. Hierdoor zie je echte resultaat na ongeveer 4 tot 6 weken. 

Ook nieuwe bloedvaatjes kunnen tevoorschijn komen, zeker als je hier aanleg voor hebt. Het kan dus dat je elke paar jaar een onderhoudsbehandeling nodig hebt.