Striae laserbehandeling

Minder zichtbare striae voor de lange termijn

De behandeling

Veel mensen hebben last van striae. De één meer dan de ander. Striae is een huidaandoening die ontstaat doordat je huid te snel oprekt. Bijvoorbeeld bij een groeispurt, een zwangerschap of door plotselinge gewichtstoename. Elastische vezels in je huid scheuren, waardoor de bekende strepen verschijnen. Wil je striae graag aanpakken? We helpen je graag met de ResurFX™ fractionele laser.

Zo werkt de ResurFX™ fractionele laser
Het woord fractioneel houdt in dat de laser niet één grote bundel aan licht afgeeft, maar honderden kleine lasertjes (pulsen). Al deze pulsen bereiken de diepere lagen van je huid en stimuleren de aanmaak van nieuw collageen en elastische vezels. En dat heb je precies nodig om je striae te verminderen. Ook activeert de laser pigmentcellen, waardoor de kleur van je striae beter wordt.

Duurt het lang en doet het pijn?
De duur hangt af van hoeveel striae je hebt. Meestal houden we maximaal 60 minuten aan. Eerst tekenen we het te behandelen gebied af. Daarna gaat de laser aan de slag met het afgeven van pulsen op je huid. Dit voelt als warme prikjes. Door de gekoelde tip op de scanner is pijnstilling niet nodig. Na de behandeling verkoelen we je huid en smeren we deze in met een kalmerende crème en/of zonnebrandcrème. 

Een groot voordeel van de ResurFX™ is dat je huid rond de pulsen intact blijft. Hierdoor herstelt je huid sneller. De ResurFX™ gebruiken we ook tegen (acne)littekens en huidveroudering. 

Advies voor thuis

Scheer haren in het te behandelen gebied 1 dag voor de behandeling. Ga je voor harsen of epileren? Doe dit minimaal 5 dagen voor de behandeling, anders is je huid te gevoelig.

Wil je het beste resultaat? Stel je huid de laatste 4 weken voor de behandeling niet bloot aan de zon, zonnebank of een zelfbruiner. 

Ook na de behandeling is je huid extra kwetsbaar en gevoelig voor zonlicht, warmte en sommige huidproducten. Bescherm je met SPF 30 of hoger en ga voorzichtig met je huid om. Gebruik goede huidverzorgingsproducten. We helpen je graag hierbij.

Resultaat

Je huid is na de behandeling rood en licht gezwollen. De zwelling is meestal binnen 24 uur weg. De roodheid kan wat langer duren. De eerste weken voelt je huid wat jeukerig of trekkerig. Dit betekent dat je huid hard aan het werk is. Tot minstens 3 maanden na de behandeling maakt je lichaam nog collageen en elastische vezels aan.

Langzamerhand wordt je striae steeds minder zichtbaar, het kleurverschil minder en de structuur van je striae gladder. Het eindresultaat zie je na 3 tot 6 maanden.

Er zijn gemiddeld 3 tot 5 behandelingen nodig. Bij veel of diepere striae heb je mogelijk meer behandelingen nodig. Tussen elke behandelingen zit een periode van ongeveer 4 tot 5 weken.